Optreden 3 mei, Stadhouderslaan 9 – Den Haag 20.00

Op 3 mei geef ik een extra concert, naar aanleiding van mijn onlangs afgeronde tournee door het Verenigd Koninkrijk. Na een negental concerten (waarvan 3 live gestreamd werden via Facebook), sluit ik deze reeks af met een 10e concert in De Stadhouder (Stadhouderslaan 9, in Den Haag).

Kaartje: € 5.00
Consumptie: € 1.00
Locatie open: 19.30
Aanvang: 20.00
Pauze
Einde: +/- 21.45

 

Reserveer nu een kaartje

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (max. 30), dus wacht niet te lang met het reserveren van een kaartje. Dat kan door een mail te sturen naar:

fredhandl72@gmail.com

o.v.v. Kaartje 3 Mei

Hopelijk tot volgende week!

 

Meer informatie

Frank Zappa – Fred Händl – Solo Piano

Frank Vincent Zappa (1940 – 1993)

Frank Zappa gold als een uiteenlopend talent. Hij was een briljant gitarist, een onovertroffen bandleider en een onvergelijkbaar sociaal satiricus. Hij begon in de jaren ’60 als de leider van de avant-rockpioniers The Mothers of Invention. Zijn daaropvolgende solowerk omvatte vele muziekstijlen; van jazzrock tot (modern) klassiek. Altijd met de humor die Zappa’s handelsmerk was. Hij overleed in 1993, maar de verbijsterend vruchtbare workaholic liet een ontzaglijk oeuvre na. Genie is een woord dat te vaak gebruikt wordt in popmuziek, maar het heeft beslist betrekking op Zappa.

Over zijn leven en werk raken muziekcritici en -journalisten niet uitgepraat. En ook nu nog, bijna 30 jaar na zijn dood, is zijn muziek springlevend en worden zijn werken nog over heel de wereld uitgevoerd. Documentairemaker Alex Winter bracht in 2020 de biografische film Zappa uit, waaraan Fred Händl ook een kleine bijdrage aan heeft geleverd.

Fred Händl (1972)

Pianist, uitvoerend musicus en docent Fred Händl speelt vanavond de muziek van Frank Zappa voor u. Eigen bewerkingen van de composities van Frank Zappa, voor solo piano.

“De schoonheid van de muziek van Zappa zit voor mij in het feit dat, in welk genre een compositie van hem ook geplaatst wordt, die altijd is doordrenkt van (naast humor en muzikale kwinkslagen) prachtige melodielijnen. Lijnen die je als luisteraar niet altijd meteen hoort. Tijdens het arrangeren van zijn nummers probeer ik de essentie van die prachtige melodieën naar voren te brengen en die met de luisteraar te delen. De muziek van Frank Zappa is niet bij iedereen bekend, en bij een eerste beluistering niet altijd even toegankelijk. Wellicht dat door de vertaling van deze nummers voor solo piano de muziek van Zappa door nieuwe luisteraars wordt opgepakt. Want die is namelijk fenomenaal.”|

– Fred Händl, 2022