Freq. L

De formatie Freq L. richt zich voornamelijk op Jazz waarbij de electrische gitaar centraal staat.
Oprichters Fred Händl en Herrie Friend begonnen hun muzikale reis op de Oirschotse Heide in de warme zomer van 1991 toen zij hun eerste volledige nummer Don’t Steal My Guitar live vertolkten voor een select publiek.

Destijds nog zonder snoeren en versterkers zagen zij al snel een schare fans om zich heen. Fred wilde echter meer en zag zichzelf vrij snel daarna op Schiphol vertrekken naar de Verenigde Staten om familie te bezoeken.

Een aantal maanden na Fred’s vertrek besluit Herrie hem op te gaan zoeken. Zo verblijven zij samen in Liver Heights, een voorstad van Chicago. Herrie besluit na drie maanden om terug te keren naar Nederland om zijn Havo af te maken. Fred wil daar echter niets van weten en probeert bij alle machten Herrie tegen te houden. En even lijkt het erop dat Freq. L , indertijd nog Beercreek geheten, uit elkaar valt. Herrie neemt toch afscheid van een Fred die zweert naam te gaan maken in Amerika.

Pas in de zomer van 1996 keert Fred onverichtterzake terug naar Nederland met zijn voetsporen verspreid over niet alleen Noord- maar ook Zuid-Amerika. Herrie doopt Freq.L in de Beercreek die daarmee omiddellijk uitdroogt. Ze besluiten zich nu volledig toe te leggen op nationale faam en eind maart 1997 komt de eerste Freq. L demo uit:

AQUA ROSA – een bijna drie kwartier lange gitaarsolo- bevat (voor intimi) een aantal duidelijk invloeden: van onder andere Elmer Scott, Akuma Yoshi en Cassey Nieuwpoort. Toch is Freq. L niet alleen Herrie & Fred. N E E N!

Ondanks het feit dat alle composities van Freq. L zelf zijn, komt een optreden alleen slechts sporadisch voor. Zo worden zij regelmatig muzikaal versterkt door de beroemde Ierse drummer en klootzak Capt. Orange, de befaamde Alkmaarse zangeres Yvonne en de wereldberuchte “distortion-zonder-kastje” Mick Levell.